#Christmasloading

Met de sneeuw van de voorbije dagen en de laatste schoolweek in het vooruitzicht, is het aftellen naar Kerst nu echt wel begonnen. #christmasloading

Ik genoot de afgelopen dagen en weekends alvast van heel wat gezellige Kerst- knutsel- en voorbereidingspret in huis. Een terugblik!

Kerst is voor mij (ja, ik beken!) nog een extra excuus om mijn liefde voor fijne woonspulletjes en happy crafting boven te halen :-). Ik deed inspiratie op tijdens een workshop van Cloclo bij Médard met als resultaat een leuke DIY-adventskalender en bohemian kerstkrans. De zakjes van de adventskalender zijn heel gemakkelijk en budgetproof zelf te versieren met restjes tape, stempeltjes en wat takjes eucalyptus. Als je nog op zoek bent naar een leuke manier om je cadeautjes te versieren, dan kan je ook je pakjes of cadeauzakjes op dezelfde manier pimpen!

Ik heb doorheen de jaren al heel wat kerstdecoratie verzameld. Ik hou er van om deze elk jaar op een andere manier te gebruiken, deze keer door een paar taartschalen even als “tentoonstellingsplekjes” te gebruiken. Flexibel inzetbaar zullen we maar zeggen! En stiekem ook beter voor Manlief zijn gemoedstoestand dan als al mijn decoratie verspreid in huis staat :-). Als er iets moois mijn pad kruist, dan sta ik mezelf toe om elk jaar een kleine aanvulling aan mijn collectie te doen. Dit jaar o.a. een paar nieuwe kerstballen, check die “cuties” van Bodesign!

Tijdens de workshop bij Médard keek ik mijn ogen uit bij al die mooie, fijne spulletjes. Met zorg en smaakvol uitgekozen cadeautjes, “knusse cadeautjes voor huis- en feestmussen”- waardig! Een aanrader voor wie nog last-minute op zoek is naar een origineel cadeautje. Ik was instant verliefd op een schattig modern kerststalletje :-). Nu nog zorgen dat Noah en Juliette er niet mee aan de haal gaan! Check ook die leuke kaarszakjes van zuss.

Kaarsen branden mag

Gewoon iedere dag

Liefst een hele rij

Het maakt me zo blij

 

Afgelopen weekend kwamen vrienden brunchen en mochten ze tegelijk proefkonijn zijn voor een paar receptjes. De “jingle-bells-punch” had veel succes en zal op de komende kerst- en nieuwjaarsfeestjes zeker een plekje krijgen. Ik vond een gemakkelijk en leuk receptje op Libelle Lekker. Manlief maakt een variant en gebruikte rum in plaats van cava.

25436275_10156022271248118_630948409_n

Hoe fijn ik de kerstperiode zelf ook vind, toch ook een kleine oproep (ook aan mezelf!) om niet helemaal door te schieten in de kerstgekte, waarin de essentie van samen zijn, stil staan bij het afgelopen jaar en dankbaarheid te vaak vergeten wordt. En cadeautjesstress en strijd voor hét lekkerste feestmenu, dé mooiste kerstoutfit en hét gezelligste kersthuis de bovenhand krijgt. Ik las hierover deze week (getipt door een collega-coach, dank je wel Greet!) een mooi blogbericht “Leer ons stil te staan”

Dit is een tijd van afscheid nemen en afronden. Voelen en zelfreflectie. Rusten en meegaan. Het is in de introspectie dat nieuwe dingen ontstaan. Mag je diep naar dat nulpunt gaan zodat je op het eind van de winter kan benoemen wat er moet geboren worden in de lente. (Bliss yoga).

Manlief en ik brengen na een toch wel intens en druk jaar dit weekend alvast in alle rust door in het Raatshuisje, een wondermooie plek om het jaar af te sluiten. Met nog een paar restjes sneeuw van de afgelopen week.  #ereventussenuit #justthetwoofus

Fijn weekend!

tussenbanden-08

Bron foto’s: eigen werk, Pinterest en Het Raatshuisje

Een gedachte over “#Christmasloading

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s