Hoor de wind waait

Met een Sinterklaas-weekend en 6 december voor de deur, een blogpost over de start van die heerlijke, magische december-periode.

Ik kijk er elk jaar naar uit. Alsof het kleine meisje in mij terug even ontwaakt. Mijn hart vult zich met warmte bij al die kinderlijke verrukking. Muizentenen op de trap om te piepen of de Sint al is langs geweest. Fantasieverhalen waarin de Sint en zijn spiekpietjes dolle avonturen beleven. Wisten jullie al dat er tijdelijk een spiekpietje onder Noah zijn bed woont? Althans, in zijn beleving :-).  Wat hou ik van de gezelligheid in huis, de geur van homemade cookies en de vele lichtjes & kaarsen tijdens deze donkere dagen.

De afgelopen weken was er wel wat te doen over het al dan niet “voorliegen” van je kind rond het Sint-gebeuren. Ik trek de kaart van mildheid, voor je kind en jezelf. Nee, het is pedagogisch niet juist om te sterk te schermen met de Sint en zijn boek. En al zeker niet met de daaraan gekoppelde cadeautjes. En ja, ook ik ben een voorstander van zo’n groot mogelijke openheid naar je kind, ook als dat over moeilijke of gevoelige onderwerpen gaat. Tegelijk vind ik de magie zo mooi en hartverwarmend, dat ik deze zo lang mogelijk wil koesteren. En nu al nadenk over een alternatief als de leeftijd de magie inhaalt. Een verklede oude man is alvast een kanshebber. Ik betrap mezelf ook wel eens op een “wees maar flink want de Sint is in het land”. En bedenk nadien dat de morele schade best wel beperkt is als ik Noah hoor zeggen dat hij dol is op papa, mama, Juliette en De Sint :-). En dat de Sint en de Kerstman in hetzelfde kasteel wonen en vrienden zijn omdat ze allebei van rood houden… Voor mij gaat het in essentie over fantasie, verlangen en verwondering. Met een vleugje magie. En een grote strik er rond! 🙂 Laten we kinderen nu gewoon maar kind zijn. En er stiekem- niet- zo- stiekem ook maar van meegenieten…

Wij genoten de afgelopen dagen alvast van veel Sint-knutsel-en- versier-pret. (Wat een fijne spullen hebben ze toch bij Hema!) Als ik dit weekend nog ergens een gaatje vind, dat wil ik deze Kruidnoten cheesecake zeker eens proberen. Hoe ziet jouw Sinterklaas er uit?

g3vxhwxcmsp3

tussenbanden-04

Bron foto’s: Styletoday en Buitenlevenindebinnenstad.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s