Over een weekendje onthaasten in de parel van het zuiden

Manlief en ik hebben al een paar jaar de traditie om regelmatig een stad bij onze Noorderburen te verkennen. Lekker dichtbij (lees: gemakkelijk combineerbaar met de opvang voor de kiddies) en vaak verrassend hip én lekker.

Ik had in mijn zoektocht via de website van Bijzonder Plekje (een aanrader!) mijn oog laten vallen op Het Raatshuisje, vlak bij Breda. En zo gingen we eind december een weekendje onthaasten in de parel van het zuiden.

Een terugblik met tips voor wie er het komende voorjaar ook even tussenuit wil. Wij keren alleszins ooit nog eens terug!

We brachten de meeste van onze tijd door in de buurt van De Ginnekensweg en de Wilhelminastraat. Deze straten liggen iets buiten het echte stadscentrum, maar behoren tot een heel leuke wijk met fijne koffie- & eetplekken en bijzondere winkeltjes.

Een paar van mijn favorieten:

  • Een lui ontbijt- of afternoon-tea bij Stilleven. Koffie, wonen en geven. Je geniet er van heerlijke taart in een warme en huiselijke sfeer. Een aanrader voor brocante-liefhebbers.
  • Je ogen uitkijken bij Lila the store. Een prachtig licht pand, waar je naar hartenlust kan snuisteren in met zorg uitgekozen hebbedingetjes en accessoires. Ik wou wel alles :-).
  • Gezond lunchen bij  Loff. Je kan aanschuiven aan een kleurrijk vegan & vegetarisch buffet. Als zelfs eeuwige meatlover Manlief enthousiast is, dan kan het niet missen :-)! Je vindt er een breed assortiment van verse en biologische producten uit de regio, waarbij je betaalt voor wat je opschept.
  • Je boekenhart ophalen in het historische Grand Theatre. Wat ooit een theater en nadien een bioscoop was, is nu een boekhandel + koffiebar. Een architecturaal hoogstandje, zowel binnen als buiten. En natuurlijk kan je nooit genoeg boeken hebben!
  • Let there be light. Ik zag nog nooit zo’n mooi en gevarieerd aanbod van lichtsnoeren als bij Wattnou!
  • Je even in Parijs wanen bij Brasserie Bardot. Denk aan een gezellige Franse brasserie met charmante bistro-stoeltjes en traditionele gerechten.

20170527_115344-500x500

Site_Bardot-6

Dat ik helemaal in de wolken was van ons overnachtingsadresje, Het Raatshuisje,  vertelde ik jullie al in een vroeger blogbericht. Een even-van-de-wereld-weg- relax-adresje, dat met veel smaak vormgegeven is. En met als absolute topper het ontbijt!

Staat jullie weekendtas al klaar? 🙂

26996588_10156120246063118_498156817_n

tussenbanden-08

Bron foto’s: eigen werk, Pearls and stripes en Brasserie Bardot

3 gedachten over “Over een weekendje onthaasten in de parel van het zuiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s