Een pact met mezelf

Bij veel van mijn blogberichten, zullen mijn cliënten, collega’s, gezin, vrienden en familie een inspiratiebron zijn. Ik wil echter steeds hun privacy respecteren.

Mijn blogberichten krijgen vorm volgens het ritme van mijn werk en gezin. Bij wijze van een eigen oefening in zelfzorg, leg ik mezelf dan ook geen druk op in de frequentie van blogposts. 

Ik hou van taal en schrijven, maar ik ben ver van een taalfreak of taalexpert. Dus zij die dat wel zijn, zullen zich misschien wel eens ergeren. Ik heb besloten hier niet wakker van te liggen (tip: ik sta steeds open voor gratis copywriting :-). 

Als grote Pinterest-fan en perfectionist hou ik van orde en mooie plaatjes die kloppen. Tegelijk vind ik het belangrijk om authentiek te durven zijn en bij tijd en stond uit mijn comfortzone te durven stappen. Ik wil mezelf dan ook engageren om ook af en toe “not-Pinterest-proof” plaatjes te posten!

Onderzoek wijst uit dat het krampachtig streven naar geluk net ongelukkig kan maken, bij deze tot slot een zekere zelfrelativering. Of de belangrijkste les die ik persoonlijk uit mijn workshops mindfulness gehaald heb. Onverwachtheden, spanningen, teleurstellingen en verdriet zullen er altijd wel zijn, het gaat er om hoe je hiermee omgaat en deze een plaats geeft in “de maalstroom van je leven” (Edel Maex). Of hoe “gewoon” en “dagdagelijks” ook best wel fijn en ok zijn! Life is not about waiting for the storm to pass. It’s about learning to dance in the rain (Vivian Greene).