De lente vieren in de Westhoek

Reeds twee jaar op rij vieren we de lente tijdens de paasvakantie in de Westhoek. Tips voor een kidsproof verblijf en uitstapjes in de West-Vlaamse polders, uitgetest en goedgekeurd door Noah en Juliette!

🐑 Fijne logeeradresjes

Voor een leuke boerderijvakantie, is Hof ter Lo een echte aanrader. Wij verbleven afgelopen weekend in het tiny house. Het huisje is natuurlijk klein maar heel erg gezellig en met veel oog voor detail ingericht. Op het erf zijn uren speel- en dierenplezier gegarandeerd en de boerderij is mooi gelegen aan het water bij het pittoreske stadje Lo. Je wordt er heel warm ontvangen (inclusief een homemade welkomstaart!) door boer Karel en zijn vrouw Katrien. Wij komen graag nog een keertje terug!

Ben je eerder een kampeertype, dan is Hoeve Maedelstede, van de buren wat verderop, zeker bij mooi weer ook een aanrader voor veel kinderplezier en outdoor living.

🐑 Op speur- en ontdekkingstocht in de Westhoek

Er zijn verschillende kindvriendelijke speur- en wandeltochten ontwikkeld om te Westhoek te verkennen. Wij deden er eentje in Lo en gingen o.a. op zoek naar het ‘gouden koekje’. Ook het Multimovepad in de Sixtusbossen is een aanrader: een toffe wandeling bij het mooie kasteeldomein de Lovie met zoek- en speelopdrachten voor de kids, professioneel begeleid door de ErfgoedApp.

🐑 De grote (en kleine) goesting

Wij genoten van al het lekkers van de Westhoek bij o.a. De Hooipiete, Goeste en Bij De Witten. Ook een bezoekje aan de eetwinkels ‘t Breydelke en Groenten en fruit Elisa zijn de moeite waard voor lokale en duurzame specialiteiten.

🐑 Leuke én lekkere bezoekjes, ook bij regenweer

Kinderen en bezoeken, het is niet altijd een gemakkelijke combinatie…. Jules Destrooper to the rescue! Onze kids waren alleszins enthousiast over ons bezoek aan de koekjesfabriek. Ze werden interactief meegenomen in het verhaal van de ‘lukken’ van Lo. En toen ze op het einde van de rondleiding ook nog eens getrakteerd werden op een lekker doosje koekjes, waren ze helemaal verkocht. Klein geluk in een koekje!

Ook het bakkerijmuseum in Veurne biedt leuke en kindvriendelijke workshops aan. Wij kregen deze nu niet meer in onze planning, maar proberen ze in de toekomst ook zeker een keertje uit.

🐑 Water- en speelpret

De Ijzerboomgaard in Diksmuide is een heel fijne plek om de kids te laten spelen en (in de zomer) verkoeling te zoeken tegen een historische achtergrond (de Ijzertoren). Extra tip: combineer dit met een lekker aperitiefje of dessertje op de binnenkoer van ‘t Land van Vlierbos iets verderop. De kids kunnen daar trouwens ook nog wat dieren aaien!

Moet ik nog zeggen dat de Westhoek ons wel kan bekoren?

#dewesthoek #westtoer #toerismewestvlaanderen

#ereventussenuit #kidsproofonthaasten

Plaats een reactie