Over ontladen en aftellen naar de lente

We kennen het allemaal, zo van die weken dat de dagen voorbij vliegen. Je holt van hier naar daar,  je to-do-lijst lijkt eindeloos lang (welke kabouters voegen daar toch stiekem steeds nieuwe to do’s aan toe?) en je snakt naar een adempauze die maar niet lijkt te komen… (Met dit koude winterweer: even ontladen met een warm bad, een goed boek, een avondje uit of gewoon lekker niets doen… behalve Netflix-en :-)).

Ken jij jouw klokkenluider al?

Ik probeer zelf bewust voldoende rustmomenten in mijn persoonlijke en in onze gezinsagenda in te lassen (je weet wel, walk the talk!). Tegelijk betrap ik er mij toch ook af en toe op dat ik de alledaagse ratrace soms te snel de bovenhand laat nemen. Gelukkig heb ik (naast mijn steeds bijspringende mama en een paar zorgzame collega’s & vriendinnen, dank je wel ladies!) ook een hoogst persoonlijke “klokkenluider”.  Als ik te lang te veel hooi op mijn vork neem en tegelijk te weinig slaap, dan laat mijn keel het gegarandeerd afweten.  En ben ik een paar dagen met een hese stem en een dikke klier opgezadeld. “Waarom doet jouw stemmetje zo raar mama?”, vraagt onze opmerkzame Noah dan. De waarheid uit een kindermond!

Ook al durf ik die pijnlijke keel op dergelijke momenten wel eens grondig te vervloeken, toch ben ik stiekem ook wel blij met mijn klokkenluider. Vaak voelt je lichaam sneller en beter dan je eigen hoofd (= je mentale ik) aan hoe het met je energiepeil gesteld is.  Een extra argument om op zoek te gaan naar jouw eigen alarmsignalen, ken jij ze al?

Ik geloof niet echt in hét ultieme recept voor je “ontlaad-kookpot”. Ik denk dat ieder voor zich een goede mix van ontladers en energiegevers moet samenstellen. Op basis van wat echt werkt en goed voelt voor jou. En zeker en vast niet op basis van wat volgens anderen zou moeten werken of één van de zovele nieuwe hypes. Benieuwd naar wat er zo al in mijn kookpot zit? Lees dan hier alvast wat suggesties!

De afgelopen weken kwamen er twee nieuwe “ontladers” op mijn pad die ik graag met jullie deel in deze koude winterdagen, waarbij we allemaal wel een beetje snakken naar de lente en wat zonne-energie.

Groeten vanop het tropische Sonus Eiland

Ik testte een paar dagen terug Sonus Island uit. Deze app van Wild Ventures belooft je te helpen met ontspannen, meer (innerlijke) focus en een beter slaappatroon. Klonk alleszins veelbelovend in de oren voor deze drukbezette mama (inclusief kiddies die hun slaapritme even kwijt zijn)! Waar moet ik tekenen dacht ik? 🙂 De app neemt je aan de hand van rustgevende geluiden, mooie visuals en geleide meditaties even mee, weg uit de drukte van elke dag.  Denk o.a. aan ruisende golven en vrolijk kwetterende vogels in een pastelkleurige decor. Je beslist zelf hoe lang en wanneer je even een adempauze neemt. Er zijn zowel korte “sta-even- stil -en- refresh- oefeningen” (bijvoorbeeld 3 min. Silvia Forest) als langere “kom-terug- thuis -bij- jezelf- meditaties” (bijvoorbeeld 20 min. Lunar Beach). Een budgetvriendelijke aanrader voor wat me-time en tropische vibes in deze koude en vaak grijze wij-tellen-af-naar- de-lente-dagen. En dat zonder het vliegtuig op te moeten ;-)!

A pocket full of sun shine during winter

Je kon er de afgelopen maanden niet naast kijken, bullet journaling is aan een echte opmars bezig. Los van de hype, sprak de methodiek me al een tijdje aan omwille van de niet zo voor de hand liggende mix van planmatig én creatief bezig zijn. Ideaal voor een bezige bij als mij die tegelijk wel graag bezig is met #happy crafting dacht ik zo. Met de start van het nieuwe jaar had ik me dan ook voorgenomen om mijn traditionele pen & papier-agenda (ja, ik zwicht nog altijd voor een old school exemplaar naast mijn online-agenda!) te vervangen door een bullet journal. Ik deed wat inspiratie op aan de hand van de Bullet journal handleiding van Kelly Deriemaeker en op Pinterest.  Een paar weken terug ging ik dan nieuwsgierig aan de slag. Ook al is de periode misschien nog wat kort om een diepgaande evaluatie te maken, toch kan ik al zeggen dat ik er een fijn gevoel bij heb. Ik kijk stiekem al een paar uur voordien uit naar mijn bullet journal- momentje. De methodiek helpt me ook om én het overzicht te waren én tegelijk een creatieve uitlaatklep te hebben. Wordt alleszins vervolgd. En alvast wat inspiratie voor wie er ook eentje overweegt!

IMG_0038

No matter how long it takes spring is sure to follow …

tussenbanden-03

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s