Think with things

Een paar weken terug was ik te gast op een launch-party van “Think with things” in Brussel. Eventlocatie van dienst was het inspirerende Transformabxl. “An entrepreneurial ecosystem facilitating the emergence of sustainable innovation” vertelt hun website. Denk o.a. aan innovatieve vergaderruimtes & werkplekken en een community van inspirerende professionals. De toon was alvast gezet voor een boeiende en prikkelende avond!

Think with things wil de kracht van denken, leren & samenwerken aan de hand van (gevonden) alledaagse objecten uitdragen en faciliteren. De think with things-filosofie is ontstaan vanuit een oprecht geloof in de kracht van leren bij kinderen door te spelen met alledaagse objecten. Vandaag moedigen Jules en Björn, bezielers van het concept, ook heel bewust volwassenen aan om spelenderwijs te denken, leren en samen te werken. Iets wat we gaandeweg en zeker in het bedrijfsleven vaak verloren zijn.

29177063_10156270571528118_3408357377475346432_n

Ik ging nieuwsgierig op pad met een aantal collega’s en wist eerlijk gezegd niet zo goed aan wat me te verwachten. Na een korte inleiding mochten we onmiddellijk ervaringsgericht “proeven” van deze methodiek. Opdracht van de avond: een tour-de-table waarbij je aan elke tafel gestimuleerd werd om een opdracht uit te voeren aan de hand van de random objecten die ter beschikking waren. Een voorbeeld ter illustratie: “Pick 6 things that best describe your last year … and another 6 for the year ahead!”  De collega’s en ik vonden het onmiddellijk best leuk om dit te doen, maar ik merkte hier en daar in het begin ook wat drempelvrees op bij de andere deelnemers. Ja, een dagdagelijkse opdracht is dit niet, en al zeker niet een dagdagelijkse manier van werken (“rommelen” in tientallen bakjes met van-alles-en-nog-wat; denk aan kroonkurken, rekkers, munten, pluimen, dobbelstenen, bouwblokken , …)!

Het werd een fijne en inspirerende avond waarbij ik zelf mocht ervaren hoe sterk de kracht van visueel en associatief denken is. Deze methodiek voelt niet alleen creatief en verfrissend aan maar kan tegelijk ook zeer laagdrempelig werken,  bijvoorbeeld voor mensen die sterk visueel ingesteld zijn en/ of minder snel de juiste woorden vinden in een teamoverleg of een gesprek. Ik ben dan ook enthousiast om hiermee aan de slag te gaan bij o.a. het geven van feedback, als alternatieve tool voor een coachingsgesprek of tijdens een teambuilding.

Benieuwd hoe ik er volgens mijn collega’s “Think with things”- gewijs uitzie? Zie onderstaand ;-). Iets met zachtheid, reflecteren, mee met de jeugd en een structuurbeest. En natuurlijk een vleugje roze :-).

29133902_10156270570758118_9181115206544130048_n

O ja, er was ook nog een after-party. Hangmat- gewijs!

29062645_10156270568363118_972063932170633216_n

Meer weten? Ga dan zeker eens snuisteren op  Think with things

tussenbanden-08

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s