Plan #9000 -staycation

De voorbije dagen hadden Manlief en ik vrijaf. We gingen er deze keer om praktische redenen niet echt ver op uit, maar besloten te genieten van al het moois in en rond Gent. Lees: te veel verhuis & gedoe met de kiddies voor een kort weekje vakantie en Manlief & ik wisselden elkaar “babysit-gewijs” ook wat af qua verlof. En ja, ik beken, het feit dat Manlief een fervente Gentse Feesten-ganger is en ik hem daarom in deze periode moeilijk buiten fietsafstand van Gent krijg speelde ook wel mee. πŸ™‚  Plan #9000- staycation dus.

Sun is shining and the weather is sweet

De meest zonnige dag van onze staycation brachten we door op Zebrabeach, een pop-up strand in Gent-centrum waar je met je voeten in het water heerlijk kan genieten van de Gentse zomer. Of met een gerust hart een lekkere aperitief kan drinken terwijl de kiddies in het water spelen (want het is heel ondiep). Noah en Juliette waren vooral fan van het water & zand. Manlief en ik van de zomerse drankjes & hapjes (met o.a. een Gaston-aan-zee- eetstandje). Summer in the city! Tip voor wie Zebrabeach ook eens een bezoekje wil brengen de komende weken: kom op een zonnige dag zeker kort na de middag aan, later wordt het soms vrij druk.

Kidsproof Gentse Feesten, met Pierke Pierlala in de hoofdrol

Ik vertelde in een vorig blogbericht al dat Noah zijn hartje (letterlijk Γ©n figuurlijk) een sprongetje maakte op Gentopia, het kinderdorp van de Gentse Feesten. Hij was ook enthousiast over de Pedrolino- poppentheatervoorstellingen (met Pierke Pierlala in de hoofdrol) waar we naar toe gingen. Luchtige sprookjes in een Gents kleedje met af en toe een grapje er tussen voor de ouders. Best wel charmant. Al was het soms wel goed dat de kinderen de grapjes en het Gentse accent niet altijd 100% verstonden :-)! Voor de geΓ―nteresseerden, ook in het najaar zijn er nog verschillende voorstellingen gepland. Wij gingen kijken naar De kikkerprins en Sneeuwwitje (hoe kan het ook anders met Noah’s Sneeuwwitje-verslaving?!).

Holy food & drinks

Manlief en ik gingen één avondje samen naar de Gentse Feesten (dank je wel oma voor een paar uurtjes babysit!). We startten onze avond bij Goeste, een pop-up in de Steendam waar dips van verloren groenten (van Wonky) Γ©n kaas (van Edgar Kaasbar) samen in de kijker stonden. Een ideale “fond” voor een avondje uit! πŸ™‚ En Gentse Feesten-gewijs natuurlijk op een DIY-tafeltje op straat.

IMG_0030

Onze avondwandeling bracht ons nadien bij de Holy food market. Ik moet eerlijk toegeven dat een vorig bezoek met vriendinnen me ondanks de supermooie locatie en het lekkere eten niet zo goed bevallen was wegens veel te druk en te lange wachtrijen. Maar deze keer konden we onverwacht rustig genieten van een aperitief in de Garden of Eden. Ik proefde een speciale gin met cuberdon-smaak, best wel lekker (Γ©n zoet). En trakteerde mezelf nadien op een nog zoeter dessertje aan de “make your own-magnum-stand” (zei ik al dat ik een echte zoetbek ben? ;-). De meningen over de Holy food market zijn in recensies best wel verdeeld en ik kan me daar ook wel wat in vinden. Ook nu viel het me opnieuw op hoe mooi de restauratie en inrichting is (check die glasramen!). Tegelijk is het geheel zo strak en clean, een beetje meer Γ©cht marktgevoel zoals de Mercat La Boqueria in Barca had misschien toch wel beter bij Gent gepast. Tip voor wie nog een leuke zomerse picknick wil doen: tot eind september kan je in de Holy food market een picknickmandje (inclusief dekentje) huren en vullen met lekkers om in het nabije Baudelopark van te smullen.

Ik (Manlief is nog wat blijven hangen πŸ˜‰ sloot de avond af met een Bellini bij PolΓ© polΓ© en bedacht terwijl nog eens hoe mooi onze #9000 is …

PS Voor wie thuis eens een Bellini wil maken, Jamie is ook fan.

IMG_0029 2.jpg

Sensory play

Bij een Belgische vakantie hoort traditioneel ook Belgisch weer, dus af en toe moesten we een regenalternatief voorzien. We vonden er o.a. eentje bij AmΓ©lie + Moi waar een tijdelijke sensory play ruimte werd ingericht. Denk aan veel zintuiglijk en ervaringsgericht spelmateriaal in verschillende kleuren en texturen. Het inspireerde me om thuis verder mee aan de slag te gaan. Noah en ik maakten zelf een paar sensory play- flessen met restjes knutselgerief die we nog hadden liggen. Vooral het rijstexemplaar (petfles gevuld met rijst en versiering) viel samen met de water- en zandtafel in de smaak bij onze Juliette. Meer lezen over sensory play? Check hier een artikel met heel wat leuke ideeΓ«n om zelf thuis te experimenteren.

A hug in a mug

Op een eerder wisselvallige dag brachten we samen met mijn mama een bezoekje aan het Parkkaffee in Mariakerke, zelfs bij regenweer een fijn & relax adresje met een vleugje bohemian magie. Het is nog open tot 20 augustus. Ook nam ik samen met de beide oma’s en kiddies de trein voor een traditioneel dagje Zoo in Antwerpen. Met lekkere koffie om op te warmen in het Grand CafΓ© Flamingo.

 

Over #me/us-time en je mentale gezondheid tracken

Zoals jullie kunnen lezen hebben we onze dagen goed gevuld en vooral genoten van wat extra quality time met de kiddies. Eerlijkheidshalve moet ik ook toegeven dat het best wel intensieve dagen waren waarbij er van me/us-time weinig in huis is gekomen. En een weekje verlof vliegt ook zo voorbij.

Ik had me met de vakantie in het vooruitzicht het nieuwe  vakantieboek van Flow en de bullet-journal- handleiding van Kelly Deriemaeker aangeschaft, maar ben voorlopig niet veel verder gekomen dan al wat te grasduinen. Ik ben intussen wel geprikkeld om het concept van je mentale gezondheid te tracken aan de hand van bullet journaling eens te exploreren. Wordt vervolgd!

Mijn mentale gezondheid na een weekje #9000- staycation met Manlief en kiddies? #dankbaar #mixvanopgeladenenvermoeid #meteenmoederhartdatoverlooptvanliefde

tussenbanden-04

Een gedachte over “Plan #9000 -staycation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s