Mindful op het Franse platteland

Vorige week vertoefden we op het Franse platteland. “Wat valt daar nu te beleven?”, hoor ik jullie al denken… Wel,  eigenlijk niet zo veel, maar dat was net de opzet! Even weg van de dagelijkse routine. En wat extra quality time met ons gezinnetje. 

30pluskids

Via de site 30pluskids (ja, sinds kort behoren we tot dit hippe clubje 🙂 kwam ik op dit mooie adresje in de Creuse. Le Mas d’en Haut oogde veelbelovend: rustig gelegen in het groen, kindvriendelijk en niet al te ver rijden. Dit laatste leek me met onze twee monstertjes (en zeker voor Juliette’s eerste echte lange autorit) geen overbodige luxe. 

Gepakt en gezakt (waar is de tijd dat we onze valiesjes nog in een wip klaar hadden?) gingen we op pad. Met dank aan onze buren die ons een handige dakkoffer leenden. (“Hebben we nu een huisje op onze auto?”, vroeg Noah.)

Geplet op de achterbank werd beloond

Na een toch wel pittige autorit (lees: geplet tussen Juliette haar Maxi-Cosi en Noah’s kinderstoel om de rust op de achterbank te bewaren) kwamen we toe op onze bestemming. En die maakte de toch wel vermoeiende autorit onmiddellijk goed. Wat een fijne en rustgevende plek! Een aantal rustieke gîtes en kampeerplekken omringd door weilanden en een klein natuurreservaatje. Met veel speel- en verstopplekjes voor de kiddies. En een gezellige beestenboel (een hond, wat poezen, kippen en varkens, …) die het geheel opvrolijkten.

IMG_6566

IMG_6568

Pinterest-proof!

Tot mijn verbazing was onze gîte en het domein ook best wel Pinterest-proof met leuke interieur- en brocante spullen (met o.a. ook een kleine gezellige brocante winkel op het domein). Mijn unicorn-hart maakte een klein sprongetje! En werd helemaal blij van zo’n mooi gedekte lange eettafel met verse veldbloemen. We smulden trouwens verschillende avonden van de heerlijke kookkunsten van Willem en Paula, het vriendelijke gastpaar van dienst. Zoals meestal (zoetebekje, ik beken!) ging mijn voorkeur uit  naar het ontbijt (vers brood en croissantjes geleverd aan het terras van onze gîte!) en de desserts. Met de rode vruchten crumble als absolute favoriet. Maar ook de faux filet en de omelette sibérienne waren om je vingers af te likken (wat we dan ook deden!). We lieten ons op een plaatselijk marktje verleiden door een aantal kleurrijke kazen (geel: met saffraan, rood: met tomaat en rozemarijn, blauw: met lavendel). Heerlijk, al verslikten we ons nadien een beetje in de rekening (“we zullen die domme toeristen eens goed liggen hebben” zullen ze gedacht hebben :-). 

IMG_6567

IMG_6573

Over de #gelukkigsteversievanjezelf

Wat we allemaal deden tijdens ons verblijf? In eerste instantie genieten van elkaar en van de rust & speelpret op het domein. En tijdens de hetere dagen verkoeling zoeken in het zwembad. Noah bracht uren in het buitenspeelkeukentje door zijn nieuwe Nederlandse en Franse vriendjes. Gek hoe die zonder elkaar helemaal te begrijpen zo leuk konden samenspelen! We gingen tussen de dutjes van Juliette in ook af en toe eens op pad in de buurt. We bezochten o.a. Chambon-sur-Voueize (gelegen aan de samenloop van de Voueize en de Tardes, met een mooie abdij) en Boussac (heuvelachtig tegen de rotsen, met een indrukwekkend kasteel en een grote plaatselijke markt). IMG_6569IMG_6572

IMG_6469

De rustige omgeving werkte inspirerend. En zorgde er (samen met wat meer “me-time” dan tijdens een normale werkweek) voor dat ik nog wat kon verder werken aan een aantal boekrecensies en een nieuw blogbericht . Over de #gelukkigeversievanjezelf. Happy me.

Momster

Was het dan allemaal alleen maar rozengeur en maneschijn? Nee hoor! Zo brachten we na een paar dagen een spoedbezoekje aan de plaatselijke arts want Noah kreeg een keelontsteking met hoge koorts. Hij was nadien een beetje grumpy en stelde mama’s geduld wat op de proef. Dan maar samen monstertje spelen! 🙂 Een weekje full-time met de kiddies was ook best vermoeiend. Van onze voornemens om beurtelings een beetje uit te slapen en één of meerdere boeken uit te lezen kwam niet zo veel in huis. Maar de knuffelpartijen waren des te groter. #momlife #perfectlyimperfect

IMG_6327.jpg

tussenbanden-03

Een gedachte over “Mindful op het Franse platteland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s