Unicorn your life. Over de gelukkigste versie van jezelf.

Als kind vond ik het heerlijk om uren te lezen. Ik was een echte boekenwurm. Wekelijks stond er een tripje naar de plaatselijke BIB op mijn planning. Met de jaren en zeker sinds de komst van Noah en Juliette is het lezen noodgedwongen wat op de achtergrond geraakt. Een goed boek in 1 ruk kunnen uitlezen, ik denk er soms met weemoed aan terug! Nu is het al een kleine overwinning om in het weekend een krant of tijdschrift op het gemak te kunnen doorbladeren zonder dat er twee kleine graaiende handjes met weg zijn 😊. 

Bij de start van mijn blog nam ik me voor om af en toe een boekreview te schrijven. Want, zo bedacht ik, elke dag een paar bladzijden lezen betekent na een tijdje ook een uitgelezen boek (iets met een olifant en stukjes!).

Ik werd de voorbije weken vooral getriggerd door een aantal recent verschenen lifestyle boeken. Ik las Get real van Lien de Pau en Plan B van Evi Renaux. 

IMG_5900

Get real. Voor wie elke dag zijn goesting wil doen.

In Get real neemt digital Nomad Lien je mee in haar zoektocht om elke dag haar goesting te kunnen doen. En daar ook nog haar boterham mee te verdienen. Straf, ambitieus en inspirerend. Zowel de insteek van het boek als de dame in kwestie. Ze vertelt op een laagdrempelige en prikkelende manier over het proces dat ze zelf aflegde. Van succesvolle jong potential tot een vrijgevochten explorer of life. Die elke dag op staat en doet waar ze zin in heeft. Vaak ergens aan de andere kant van de wereld. Met haar surfplank bij de hand. En misschien ook wel een glas of een fles goeie wijn😊. De taal in het boek is recht door zee, motiverend en confronterend. Doorspekt met een gezonde dosis humor en zelfrelativering. Geen plaats voor flauwe excuses, negatieve stemmetjes in je hoofd of uitstelgedrag. Get real. Nu. Follow your gut. Met een aantal zinvolle inzichten en eye-openers. (Wat is jouw doel hier op deze wereld? Wat is noodzakelijk geld en wat is leuk geld in jouw leven? Welke refreintjes heb je de voorbije jaren afgespeeld, misschien wel ten treure?) En een aantal tools en denkoefeningen die je op weg zetten om je eigen verhaal te (her)schrijven. Met een uitgesproken voorkeur voor het ondernemerschap. 

FullSizeRender (2)

Plan B

In Plan B van Evi Renaux staat 1 vraag centraal. “Wat als je morgen opstaat en je niet meer kunt doen wat je vandaag zo succesvol maakt. Heb jij dan een Plan B?

Evi vertelt op een authentieke en kwetsbare manier over haar eigen vallen en opstaan wanneer ze plots geconfronteerd werd met de fysieke limieten van haar eigen lichaam. En neemt je met zachte hand mee op weg naar je eigen plan B. Van “ontmoeten” over “ontdekken en liefhebben” naar “uitstippelen en delen”. Schrijftalent en liefde voor taal. Dat voel je in kleine details, in de zorgvuldig gekozen nuances, in de geselecteerde (song)teksten. Met ook hier een groot aantal vooral heel concrete opdrachten om mee aan de slag te gaan. 

Over trouw blijven aan jezelf

Wat ik meeneem van deze boeiende dames? Dat elke dag een goeie dag is om eens stil te staan en je eigen pad kritisch in vraag te stellen. En het o zo belangrijk maar soms ook zo verdomd moeilijk is om trouw te blijven aan wie je zelf bent. De ratrace van het leven, doen wat van je verwacht wordt, een drukke job, verplichtingen, het perfecte plaatje, … We zitten bewust of onbewust vaak gevangen in onze eigen gecreëerde gouden kooi. En hebben jammer genoeg vaak een ingrijpende tot soms zeer negatieve ervaring nodig om stil  te staan. Of keihard tegen de muur te lopen. 

Ik droeg mijn eigen blog op aan onze kleine Juliette. Die gelukkig gezond maar veel te vroeg ter wereld kwam. Na een te intense periode van weinig rust nemen en mezelf af en toe voorbij hollen. Die kleine dappere meid gaf me meteen een lesje in prioriteiten stellen. En gaf dankbaarheid voor wat is en #daybyday (hoe lang kan een dag op neonatologie duren) voor altijd een andere betekenis. 

Een schop onder je kont!

Loopbaanbegeleiding is al enige tijd aan een opmars bezig. En spoort mensen terecht aan om preventief stil te staan bij wie ze zijn en waar hun talenten en hun passies liggen. Je volledige levenspad in vraag stellen is een nog veel fundamentelere vraag, die toch een zekere dosis lef en zelfinzicht vraagt. Er dan ook nog naar handelen vraagt (zoals Lien het zou zeggen) soms een grote schop onder je kont!

#degelukkigsteversievanjezelf

Moeten we dan allemaal van vandaag op morgen ons leven helemaal omgooien? Wordt dit de nieuwe hype? Of krijgen we daar met zijn allen dan weer collectief stress van? Ik zou zeggen, laten we, ALS je daar ZELF zin in hebt, geïnspireerd door Evi, beginnen met de zoektocht naar de #gelukkigsteversievanjezelf. Hoe groot of klein dit is, maakt eigenlijk niet uit. Misschien dat een paar kleine ingrepen al een wereld van verschil maken. Een nieuw kapsel, een vriendschap nieuw leven in blazen, met een andere blik naar je partner of je kinderen kijken, een beetje meer me-time. Of voor de grotere durvers: een nieuwe job, die droomreis, een eigen zaak starten, alles achter laten en opnieuw beginnen, … Wat het ook wordt, een goede portie relativeringsvermogen mag niet ontbreken. Is het nu om je kapper niet de huid vol te schelden bij een mislukt nieuw kapsel, of om bij een teleurstelling op je nieuwe pad te beseffen dat de weg vaak belangrijker is dan het doel. 

“We’re all in the gutter but some of us are looking at the stars.” Als ik zo veel jaren terug mijn persoonlijke Facebook-profiel aanmaakte, dan koos ik deze quote. En toeval of niet, hiermee sluit Evi haar mooie boek Plan B af. 

Mijn #gelukkigsteversievanmezelf zit vandaag in het broeden op en werken aan #unicornyourlife. Een vleugje magie in elke dag. Al een paar maand mijn plekje op het net om inspiratie over groot en klein geluk te delen. Een trigger voor mezelf om in het hier en nu te leven, aandacht en tijd te geven aan wat me blij maakt en energie geeft. Leuke hebbedingetjes, happy crafting, uitwaai-adresjes, intens maar hartverwarmend momlife, liefde voor mijn vak, … Mijn ultieme missie? Daar ben ik nog niet helemaal uit. Maar deze mogen alvast niet ontbreken. Bezige bij. Mooimaker. Zinzoeker. Momentgenieter in wording. En unicorn-lover. Always. 

#unicornyourlife

Wat ik jullie vanop het Franse platteland (we zijn er even tussen uit) wens? Het lef van Lien. En de zachte hand van Evi. Om jullie eigen pad te (her)schrijven. Of bewust gelukkig te zijn met hoe het er nu uit ziet. PS “Koffiedrinken als metafoor voor klein geluk”, dixit Evi. Dat ze gelijk heeft! #unicornyourlife

IMG_6423

Meer lezen? Get real en Rue No

 tussenbanden-03

5 gedachten over “Unicorn your life. Over de gelukkigste versie van jezelf.

  1. Pingback: Crazy summer vibes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s