Over klein woongeluk en interieur als een psycholoog incognito, #unicornyourhome

Ik heb altijd al een zwak voor fijne woonaccessoires gehad. Niets leuker en ontspannender dan te snuisteren in “hebbedingen”-winkeltjes of op de rommelmarkt. Je hart op te halen bij een mooi woontijdschrift boordevol inspiratie en ideeën. Of de tijd even uit het oog te verliezen bij het scrollen in een originele webshop. 

Hoe klein woongeluk kan bijdragen aan “thuiskomen”

Tegelijk is het met de komst van de kiddies en een druk professioneel & sociaal leven minder evident dan vroeger om mijn liefde voor mooie spulletjes te voeden en te onderhouden. (Lees: durft ons huis wel eens ontploft te zijn met speelgoed en wint praktisch nut het al eens van esthetiek 😉 ) Toch kan klein woongeluk me net in deze intensieve periode ook wel oprecht blij maken en tot rust brengen. Denk aan een lekker ontspannend bad met geurkaarsjes na een lange werkdag als de kiddies in bed liggen. Homemade taart in zondagsservies, #happinessisapieceofcake. Of een uurtje craften, knippen en plakken aan mijn bureautje, #mylittlehappyplace.

 

Interieur als een psycholoog incognito

Ik vind het als psycholoog én liefhebber van mooie spullen ook interessant om te zien hoe andere mensen wonen. Stiekem geloof ik er wel in dat je huis ook veel vertelt over jezelf en hoe je in het leven staat. Een psycholoog incognito? 😉 Als ik dit streng maar rechtvaardig toepas op ons huis, dan zou ik het volgende concluderen. Een vrij opgeruimd huis met leuke accessoires, veel zwart en wit met hier en daar een kleurrijke toets, to do- lijstjes op de frigo, veel tekeningen van Noah & Manlief en veel tijdschriften en lifestyleboeken van mezelf. Of: een georganiseerde mama met een tikkeltje perfectionisme, een creatieve Manlief en zoon, mama’s liefde voor interieurspulletjes en happy crafting, Manlief’s voorkeur voor strak design (die af en toe de strijd aan gaat met mama’s romantische la vie en rose) en een warm hart voor onze kiddies… 

Pinterest-proof wonen en “uitwaaien”

Ik geloof in de wisselwerking tussen je omgeving en je gemoed. Soms zijn plekken zo fijn en rustgevend, of kunnen mooie woonaccessoires je echt een instant blij gevoel geven. En dat heeft voor mij helemaal niets te maken met of zeer dure items of een sterke materialistische ingesteldheid. Het zijn vaak kleine, maar fijne en bijzondere items & plekken die mijn hart een klein sprongetje kunnen doen maken. #unicornyourlife

IMG_6689.JPG

Ik kan na een lange werkdag of intensieve week ook helemaal tot rust komen door koffie te drinken op een leuke plek. Of lekker te gaan eten in een leuk ingericht restaurantje. Ik grap dan vaak tegen Manlief: “het is toch wel Pinterest-proof he”? Waarmee ik ook een van mijn verslavingen op tafel leg. Wat een wereld van mooie beelden en inspiratie! Ik heb de voorbije jaren al heel wat Pinterest- borden met mooie-plaatjes-kijken gevuld. Eens snuisteren in mijn collectie? Klik dan hier!

 

FullSizeRender 3

La vie en rose en snoepjeskleuren als mijn persoonlijke hygge

Met de jaren is mijn favoriete woonstijl ook wel wat geëvolueerd. Een evolutie van een strakke black-white lover naar een voorliefde voor veel wit met een pastelkleurige toets. Of van strak Italiaans design naar Scandinavisch design met een vleugje pastel. Als ik er zo over nadenk, is dit misschien ook wel mijn persoonlijke metafoor voor wat ouder worden. Wat milder en meer relativeringsvermogen. La vie en rose en snoepjeskleuren als mijn persoonlijke hygge 🙂 En extra bewijs voor wat je huis en woonstijl vertelt over jezelf!

 

 

Ik verklap jullie tot slot een paar van mijn favoriete webshops en Pinterest-proof uitwaai-adressen van dit moment, maar … mondje dicht, niet verder vertellen!

For the little ones: June & Julian en Lidor

IMG_0007

Nieuwe woon hotspot in Gent: Bolia

IMG_0018

#Momlife: Gezinnig en Amélie + moi

IMG_0021

Koffie drinken in Gent, metafoor voor klein geluk: CocotineClouds in my coffee en Simon-says

homepage_clouds9000_cafe

Mindful op het Franse platteland

IMG_6566

tussenbanden-04

Bron foto’s: eigen werk en Clouds in my coffee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s