Crazy summer vibes

Met al een paar zonnige weekenddagen achter de rug én de start van een tropische week, proef ik de zomer in de lucht! Summertime and the living is easy. Welkom warme zomeravonden en lange zomervakantie …

Ook al geniet ik ook echt van gezellige herfst-en winterdagen, de zomer zorgt er toch voor dat de wereld er in een oogopslag mooier uit ziet. En iedereen (mezelf inclusief) net dat tikkeltje meer energie en vrolijkheid uitstraalt!

De zomer als tussentijd

“De zomer als tussentijd”, een quote uit het vakantieboek van Flow van vorig jaar, over hoe we dan allemaal wat langzamer en bewuster leven. En waarom de zomer een ideaal moment is om jezelf en je pad eens onder de loep te nemen. Zeg nu zelf, geen betere plek dan de hangmat in je tuin, een ligstoel op het strand of een hoge berg om je af te vragen of je nog steeds de #gelukkigsteversievanjezelf bent. En zo niet, wat daar dan wel voor nodig is.

IMG_3581

Klein zomergeluk 

Van welk klein zomergeluk ga ik alvast genieten de komende weken?

  • Het opstaan met de fluitende vogels in onze tuin.
  • Na een drukke werkdag (de piek bij Idee Kids ligt in de zomervakantie) relaxen met een apero op ons terras. Wisten jullie al dat Negroni de nieuwe Gin tonic is? Manlief is alvast gezwicht. 
  • Eindelijk onze tuin finaliseren (we zitten momenteel nog volop in de werkzaamheden). Zondagse bloemenmarkt, here I come!
  • Op sandalen en met een luchtige rok of kleedje naar het werk of een feestje (bij voorkeur dat laatste :-). 
  • Vrolijke kindersnoetjes in het zwembad en op het strand.
  • De geur van after sun na een dagje speelpret in de zon.
  • En de vele BBQ’s met vrienden (check hier een aantal yummie recepten van mijn foodie friend Evelien). 

En zo kan ik nog wel even doorgaan!

IMG_3575

Wij plannen deze zomer alleszins geen verre reis, maar gaan extra genieten van onze tuin, Gent en omstreken en een paar daguitstapjes met de kiddies.

Misschien dat Manlief en ik er ook nog even tussen uit gaan met ons tweetjes. En onze Holland is best hip – traditie verderzetten. Verslag volgt!

Unicorn-tips en inspiratie voor een heerlijke zomer in eigen land

Je hoeft trouwens niet altijd ver weg te lopen voor een uitstap of een ontdekking. Ik ging onlangs de tuin van Alix verkennen, wat een fijne plek in Gent voor een warme zomeravond!  Het Copacobana-festival (in onze achtertuin, het Rozebroeken-park in Sint-Amandsberg)  is een aanrader om de zomervakantie vrolijk in te zetten. Ik ga zeker een bezoekje brengen aan de Ghentmade- tent met creatieve ontwerpers.  Nog zo’n tof (én kidsproof festival) is het Cactus-festival in Brugge, bij ons een jaarlijkse traditie. Denk aan goeie muziek op een feeërieke locatie met lekkere food trucs. Tijdens de Gentse Feesten van vorig jaar ontdekten we de Noah-boot, onze Noah staat al te popelen om nog eens te gaan!

 

Ik vind het ook heerlijk om een beetje te craften, knippen en plakken op ons terras. Ik ga me alvast de bullet- journal- handleiding aanschaffen. En kijk uit naar het nieuw   vakantieboek van Flow, een boek vol zon en goed nieuws! 

 

En geen zomer zonder nieuw leesvoer! Ik heb net Get real en Plan B uit, lees hier de recensies. Op mijn professioneel lijstje staat Mozes in witte jas  (over leiderschap in de zorgsector, tip voor de collega’s HR onder jullie). Vorige zomer las ik Weg van liefde van Alain De Botton. Ik was er zelf helemaal weg van :-). Ik gaf het aan Manlief als verplichte literatuur!

Ik schreef me ook in voor een workshop handlettering van Mino paper sweets en een lezing over moederschap van Nina Mouton. Ik vertel jullie nadien wat ik er van vond! En kijk ook uit naar de leuke locaties: de lunchplek Table stories en het experience café Amélie et moi

Enjoythelittlethings-handlettering-1024x875

Summer proof

En tot slot, wat zomerse accessoires maken je huis en hoofd helemaal summer proof!

Met een zomerse bodycrème en een bruin tintje staat elke zomerrok beter. Mijn humeur wordt zonnig van de summer revived crème van Dove. En ik ben helemaal blij met mijn nieuwe zomerse rok (Noah vindt het heerlijk om zich er onder te verstoppen). Tijdens de solden ga ik nog op zoek naar een paar toffe sneakers (de nieuwe ‘heart’ beauties van Puma al gezien?) en de perfecte zomerse maxi-rok!

IMG_0017.jpg

De kindjes en ik zijn fan van deze vrolijke picknick- en speelmat van Hema. En ik kon ook dit super lieve zwempakje en zomerhoedje voor Juliette niet laten liggen. Wisten jullie tot slot al dat Veritas net een reeks travel accessoires heeft uitgebracht? Ik werd instant verliefd op de reistas en de reisdagboekjes! Wanneer vertrekken we? 

travel_grid4_564x822

tussenbanden-04

Bron aanvullende foto’s:  Pinterest en websites van beschreven hotspots/ producten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s