Energy flows where attention goes

Over terugblikken én goede voornemens…

Met het einde van het jaar in het vooruitzicht, breekt de tijd van terugblikken én goede voornemens stilaan terug aan. Ookal weet ik dat goede voornemens zo ergens in het midden van de maand januari “mensgewijs” al wel eens durven te verwateren (“Ik, minder zoet eten?”, durf ik persoonlijk zo ergens boven de driekoningentaart te vergeten ;-)) toch vind ik het best leuk en waardevol om met het korter worden van de dagen stil te staan bij wat het afgelopen jaar gebracht heeft en voor jezelf te bepalen in welke richting je het nieuwe jaar wil inzetten.

Ik maak er een jaarlijkse gewoonte van en heb de afgelopen jaren al verschillende tools gebruikt. Een 1- jarige fotocollage over klein geluk, een 365 dagen feel good & inspiration jar (die ik van een creatieve vriendin cadeau kreeg), een (van-me-af)schrijfschriftje op mijn nachtkastje, …   Tijdens één van mijn “scrolmomenten” op Facebook van de voorbije dagen (ja, ik beken, ik maak me na een lange werkdag soms ook wel schuldig aan teveel doelloos social media-gebruik :-)) werd mijn aandacht getrokken door een advertentie van Rebelle coaching. Het thema was een workshop “moodboard maken” waarin je je dromen visueel op papier zet o.a. via vrolijke tijdschriften. Ik ben een grote fan van visueel werken én van vrolijke tijdschriften à la Flow, dus dan kon niet missen als nieuwe inspiratiebron!

10632646_10153829334983118_8114631040444170794_n

Energy flows where attention goes!

Benieuwd ging ik op weg naar de stiltekamer in Nest. Lies, het gezicht achter “Droom. Durf. Doe.” , zorgde voor een warm welkom met een heleboel kleurrijke tijdschriften, leuke “paper goodies” en een kopje thee. We gingen een tweetal uur aan de slag met het visualiseren van onze doelen en dromen.  Waarbij Lies iedereen vooral op zijn eigen tempo en manier liet creëren, maar hier en daar ook wat extra kadering/ achtergrond aanreikte.

Wat bij me is blijven hangen na deze zaterdagvoormiddag me-time?

  • Dat we van nature uit eerder focussen op wat we niet willen, dan op wat we écht willen. En een moodboard maken net kan helpen om je blik te verruimen richting je eigen doelen en dromen. Energy flows where attention goes!
  • Dat het werken met beelden, kleur, vormgeving en quotes veel intuïtiever en dichter bij jezelf is, dan het werken in je “veilige hoofd”.
  • Dat je tijdens het maken van je moodboard je brein best wat afleidt om niet te snel “rationeel” over te nemen (lees: je daarom voldoende lekkere knabbels moet verorberen :-)).

Ik ging voldaan naar huis met een kleurrijke collage. Ik heb voor mezelf niet echt blinde vlekken ontdekt, maar vond bevestiging voor het pad dat ik al een paar maanden geleden ben ingeslaan. Wordt vervolgd!

24008425_10155965474518118_701274447_n

Ken je de stiltekamer en de flowkas al?

Tot slot nog een paar inspiratieweetjes:

  • Ik was nog nooit in de stiltekamer in Nest geweest en vond deze heel mooi, rustgevend en inspirerend.

23972816_10155965596363118_959850062_n

  • Lies en ik bleken wel wat gelijkaardige interesses te hebben, wie weet, brengen we ooit samen eens een bezoekje aan de flowkas in de Snorfabriek.

timo-pisart-credit-jpg

  • Ook interesse om eens samen met Lies aan de slag te gaan? Er is o.a. een special edition van haar “Dream big”-workshop op 3/12/2017 ten voordele van Make a wish. Alle info over de komende workshops kan je vinden op Lies haar Facebook-pagina.

Afbeelding-FB-event-make-a-wish

tussenbanden-03

Bron foto: Rebelle coaching en Flowmagazine

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig weekend nam ik deel aan een workshop van Rebelle coaching//

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s