Pimp your autumn

Met de komst van de wintertijd, het vallen van de bladeren en de regen van de voorbije dagen is de herfst nu echt wel in opmars. De sint- en kerstperiode begint zelfs al stiekem om de hoek te loeren!

Ook hier in huis dus veel herfstkriebels de afgelopen weken! Een terugblik. Met veel “pimp your autumn” -tips voor wie nog inspiratie zoekt voor de laatste dag van de herfstvakantie en de komende weekends…

To plant a garden is to believe in tommorow

23318550_10155906048403118_129086477_n

Eén van mijn favoriete activiteiten tijdens de herfst is het planten van bloembollen voor de komende lente. Best leuk en rustgevend om wat in de aarde te wroeten vind ik zelf (al zie ik Manlief dan wel eens met zijn wenkbrauwen fronsen). Het terug mooi schrobben van Noah zijn nagels neem ik er alleszins graag bij :-)! Ik hou ook wel van de achterliggende symboliek: to plant a garden is to believe in tommorow. Of hoe met genoeg water, aarde en zonlicht uit elk klein zaadje iets moois kan groeien…

Deze symboliek wordt ook jaarlijks door Stad Gent gebruikt bij het aanleggen van een nieuw geboortebos. Ook wij mochten dit jaar een boompje gaan planten voor onze Juliette. Ik koos de Fladderiep (uit de bomenkeuze de boom met de grappigste naam 😉 en wenste tegelijk dat onze Juliette door een kleurrijk en zorgeloos leven mag fladderen! (De bloemen hangen aan de twijgen als een bundeltje klokjes die fladderen in de wind, vandaar de naam.) 

Op één van de laatste zonnige dagen hielden we een herfst-BBQ met de familie. Het perfecte excuus om mijn herfstdecoratie boven te halen. Juliette was alvast fan! 🙂

Ik ging voor de eerste keer de sfeer opsnuiven op de Tuindagen in Beervelde. Ik keek mijn ogen uit bij al die kraampjes, planten, bloemen en decoratie. Er kwam maar geen einde aan al dat moois en kleurrijks… En Noah haalde zijn hartje op bij de Pinky Swinky! Zo zou ik er ook wel eentje willen in onze tuin!

Herfstwandelingen en – DIY koken, knutselen en decoreren

23227074_10155906024288118_924997205_n

We wisselden herfstwandelingen af met gezellig binnen herfst-DIY koken, knutselen en decoreren. Met op het menu o.a. een lekkere rabarber-aardbeien confituur van Madam Confituur. Onze ramen werden in herfstsfeer gebracht met krijtstiften (te verkrijgen bij Ava, dank je wel Liesbeth voor de tip!). De trap kreeg er een nieuw knus hoekje bij en ons poppenhuis een “hartjes-make-over”. Of hoe kinderen soms een extra excuus zijn om dingen te kopen of te doen die je zelf stiekem heel schattig vindt!

A cake in a mug

23318698_10155906024473118_893429114_n

Een leuk, lekker en gemakkelijk receptje voor koude ochtenden: a cake in a mug!

Nodig voor 1 persoon (zie foto):

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 5 eetlepels havermout
  • een handvol rood fruit (ik gebruikte aardbeien en cranberries)
  • Griekse yoghurt of vanille yoghurt

Plet de banaan. Voeg daarna het merendeel van het rode fruit toe en plet dit ook (vergeet niet om nog een paar volledige stukjes te bewaren voor de afwerking van de yoghurt). Voeg het ei en de havermout toe en meng dit samen met het fruit tot je een soort van deegje hebt. Voeg het geheel in een grote koffiemok en zet 2 min. in de microgolf. Draai je koffiemok om op je ontbijtbordje. Voeg een paar eetlepels yoghurt toe en werk af met een paar kleine stukjes fruit. Enjoy! 

Sweater weather is better weather

De herfst is ook het ideale moment om je wintergarderobe boven te halen en je in te duffelen in zachte sweaters en pulls. Ik vond een mooie nieuwe herfsttenue in de pop-up shop van San Styles bij Cocotine. En bracht een bezoekje aan de pop-up-swishing-store in Nest. Met 2 nieuwe gilets en 2 winterkleedjes als resultaat! Pimp your autumn! En laat die winter nu maar komen!

tussenbanden-04

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s