Really great things are coming soon

Over een teambuilding die aanvoelde als een heerlijke kop warme chocolademelk op een herfstige dag. Of hoe een bonte mix van persoonlijkheden & talenten sterke resultaten neerzet en de toekomst kleurt. Samen op weg naar meesterschap, in kleine en grote dingen. #teamwork #talentmanagement #ideekids

Begin deze week verbleef ik samen met de collega’s twee dagen in De Karmel, een chirohuis in de groene rand van Brugge, vlakbij het Tillegembos. Opzet was onze jaarlijkse team-twee-daagse.  Traditiegetrouw trekken we er na de zomerdrukte even tussen uit met het voltallige team. Waarbij zowel fun & ontspanning als werken rond een aantal inhoudelijke thema’s op het programma staan.

Rode draad doorheen de team-twee-daagse van dit jaar was (hoe kan het ook anders gezien de locatie, een kasteel :-)), “ridders en prinsessen”… Of hoe een team dat grotendeels  uit vrouwen bestaat én dol is op verkleden niet meer nodig heeft om zich helemaal uit te leven! Edele jonkvrouwen, beeldige prinsessen, stoere ridders, gekke narren en schrikwekkende draken, … ze waren allemaal van de partij. Sprookjes bestaan écht zeggen we tegen kinderen, monitoren en ouders. En dat maken we zelf maar al te graag waar! 🙂

thumbnail_IMG_8421

Het werd een meer dan geslaagde editie, waar ik met een warm gevoel op terugblik. En die me nog eens doet beseffen hoe sterk én kleurrijk de kracht van teamdynamiek, complementariteit en wederzijds vertrouwen is. Of hoe mooi het HR-werkveld is…

Een paar hoogtepunten? Een heerlijke kop (check die leuke reuze mokken!) fair trade chocolademelk als afsluiter van onze chocolade wandeling doorheen het historische Brugge. Het coole bezoek van Dylange gintruck en het spontane feestje dat hieruit voortvloeide (when life gives you lemons, add a little gin & tonic!). Een mix van originele “tussendoortjes” waarbij ieder het kind in zich weer even terugvond. De oprechtheid waarmee collega’s elkaars talenten benoemen en aan “kruisbestuiving” doen (wil jij mijn teach-your-talent-bee zijn?). En een origineel avondspel dat de kapel even op zijn grondvesten deed daveren van enthousiasme en energie (of zouden het de competitiebeestjes geweest zijn? ;-).

 

Alles wat je aandacht geeft groeit, zegt men. Ik heb het zien groeien; het vertrouwen in zichzelf én elkaar, de individuele talenten en de groepsdynamiek. We gingen allemaal met een heleboel complimenten én een zelf geplante bloembol naar huis. En kijken enthousiast uit naar de komst van het eerste groene blaadje.

be738fe62ad452a2cc9f6946e1899a32

 

Wat ik mijn lieve, enthousiaste en gekke collega’s  voor de komende maanden en het nieuwe kampseizoen wens? De energie van de daverende kapel, de warmte van de dampende chocolademelk, de speelsheid van de tussendoortjes en een enthousiaste zwerm bijen om aan kruisbestuiving te doen! Plus een gieter, veel zon en geduld :-).

Op weg naar meesterschap, voor jezelf, je team en de organisatie… Really great things are coming soon!

thumbnail_FullSizeRender

 

tussenbanden-02

Bron foto’s: eigen werk, De KarmelMiekinvorm en @silkew_

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s