Pluk de dag

“A picture lives a life like a living creature, undergoing the changes imposed on us by our life from day to day. This is natural enough, as the picture lives only through the man who is looking at it. “

Met deze woorden van Picasso een terugblik op mijn tripje naar Málaga. Over een paar dagen zonne-energie opdoen in Andalusië. En de dag plukken op het strand. Met op tijd en stond een lekkere hap & tap, rondkuieren in de parel van de Costa del Sol, een paar toeristische trekpleisters en een goed boek of tijdschrift bij de hand.

Ik vertrok op vrijdagmiddag samen met mijn mama en zus richting de zuiderse zon (lees -/+ 28 graden, wat een verademing na het herfstweer van de voorbije weken!).

Na een vlotte vlucht kwamen we op Spaanse bodem aan. Booking.com beloofde ons een aangenaam verblijf in een appartement in het historische centrum en bleek niet gelogen te hebben. Een mooi ingericht appartement op wandelafstand van het oude stadsgedeelte. Met een leuke patio in het gebouw. (Alleen jammer dat deze momenteel geschilderd werd en dus even niet bruikbaar was om te bekomen na al het ronddwalen in de stad.)

We verkenden de stad hoofdzakelijk te voet. En keken onze ogen uit bij het zien van al die prachtige gebouwen, de kleurrijke luifels aan de ramen, de ontelbare tapasbars en de gezellige drukte in deze broeierige stad. Gelukkig had zuslief een goed oriëntatievermogen want je zou (zeker na een paar glazen Sangria of Spaanse wijn ;-)) wel eens durven verdwalen in al die kleine straatjes boordevol winkeltjes en eettentjes.

IMG_8097

Een paar toeristische trekpleisters konden natuurlijk niet ontbreken: we bezochten de kathedraal, het Alcazaba met Gibralfaro kasteel, het Romeins theater en het Bisschopspaleis. We gingen ook de sfeer opsnuiven op de overdekte markt Mercado Atarazanas en in de haven. En brachten een bezoek aan het Picasso-museum. Mijn persoonlijke favorieten: wandelen in het Alcazaba met heel mooi uitzicht over de stad en de Spaanse bedrijvigheid op de overdekte markt.

IMG_8125

We genoten van al het lekkers van deze stad. En waren na een paar dagen helemaal mee met het Spaanse eetritme. Middagmaal om 16u, natuurlijk! Een paar tips voor leuke eetplekken en winkeltjes in het centrum:

Om al dat lekkers er terug af te sporten, gingen we ook een dag op pad met de fiets. We huurden een paar fietsen aan de haven en maakten een tocht (+\- 30 kilometer) langs de kustlijn. De wind in de haren bracht aangename verkoeling en nam ons mee richting verschillende kustdorpjes aan de Costa del Sol. Met overal geurende vuren waar sardienen voor een spotprijsje op gebakken worden. Het dorpje dat ons het meeste kon bekoren was Pedregalejo. Denk aan kleurrijke vissershuisjes, een uitnodigend strand en fijne eettentjes. We deden er het laatste zonnebad van dit jaar en dronken er lekkere sangria (dat smaakt toch altijd beter onder de Spaanse zon!). Twee meisjes op het strand…

IMG_0072

Het tripje deed deugd na een paar weken van na-zomer-drukte op het werk en terug-school-drukte thuis. En was ook een unicum op twee vlakken. De eerste keer sinds de komst van Noah en Juliette er even alleen zonder hen en Manlief op uit. En ook jaren geleden dat ik er nog eens met mama en zuslief op uit trok (ik sliep nog eens met mama in 1 bed, stel je voor).

Mijn hersenspinsels hierbij? Dat even afstand nemen van de dagelijkse realiteit en beslommeringen (hartverwarmend maar soms ook intensief #momlife – lees o.a. was en plas:-) deze ook beter in perspectief doet plaatsen en leert waarderen. En dat er voor alles een tijd is.

Of hoe ik nu best wel kan genieten van even rond te hangen in de luchthaven en de bijhorende shops (getaway café, rust, wat rondkijken, beetje lezen, geen kleintje dat iets nodig heeft) en rationele zuslief dat alleen maar tijdsverlies vindt.

IMG_0070

Of hoe mama helemaal blij wordt van nog eens een foto van “mama met haar dochters” en wij dit stiekem (of niet zo stiekem bij zuslief;-) een beetje “zeemzoet” vinden. Alleszins, samen uit, samen thuis, met een paar mooie herinneringen in onze rugzak!

IMG_0069

Dank je wel aan mama, voor het nog eens met veel zorg “moederen” als weleer.

Dank je wel aan zuslief, voor de praktische organisatie en geduld (met een blogger die overal foto’s van wil nemen en een twee reisgezellen die  – alleszins in jouw perceptie- voor ons voelde het als uitslapen ;-)- vroege vogels waren).

Dank je wel aan Manlief om het thuisfront intussen in goede banen te leiden.

Tot slot nog een paar praktische tips voor een uitje Malaga:

  • wij vlogen met Ryanair en parkeerden onze auto gemakkelijk en budgetvriendelijk bij Ecopark
  • het stadscentrum van Malaga is vanaf de luchthaven snel en voor een prikje te bereiken met de trein (lijn C1)
  • het bezoek van de kathedraal binnenin is eerder aan de prijzige kant en kon mij iets minder boeien (te veel goud), ik genoot meer van de buitenkant (heel veel verschillende bouwstijlen) en de bezienswaardigheden in de omgeving
  • op zondag zijn vele musea gratis
  • wij hebben veel reistips gehaald op de website Beleef Málaga
  • een fijn winkeltje op de luchthaven om je bezoek aan Málaga in stijl af te sluiten: Petra Mora

IMG_0073

tussenbanden-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s