Hello september!

Net zoals het weer de afgelopen weken maar geen keuze kon maken tussen nog even nagenieten met een indian summer of de herfst al officieel inluiden, schommelt mijn gemoed (en ook dat van velen in mijn omgeving merk ik) tussen indian summer, summer blues en  autumn vibes. Hallo september!

Indian summer, geluk loopt op blote voeten in het gras…

Ik bracht de laatste week van augustus samen met mijn mama en de kiddies door in de buurt van Zierikzee, in Zeeland. We gingen vlak voor de start van het nieuwe schooljaar nog enkele dagen uitwaaien en genieten van de laatste zonnestralen aan de Zeeuwse kust.

We verbleven voor de eerste keer in een Landal-vakantiepark (Landal Port Greve aan het Grevelingenmeer). Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo goed wist aan wat me te verwachten en een beetje schrik had voor een te “toeristische” ervaring. Tegelijk leek de omgeving me op basis van de website wel heel erg mooi.

En de foto’s bleken niet gelogen te hebben. Terwijl ik mijn vakantieweek inluidde met een lekkere verse muntthee en genoot van onderstaand uitzicht op het terras van een strandbar bedacht ik dat er heel wat slechtere manieren waren om een maandag te starten 🙂 En Noah en Juliette dachten er duidelijk hetzelfde over aan hun enthousiasme op het strand te zien. Happy monday!

IMG_0050

We genoten van een paar zonnige dagen en trokken nadien bij regenweer richting de binnenspeeltuin en het overdekte zwembad in het park. Kinderpret onder alle omstandigheden gegarandeerd!

De laatste dag brachten we een bezoekje aan het stadje Zierikzee zelf, mooi gelegen aan het water, met hier en daar pareltjes van oude herenhuizen en een gezellig stadscentrum. Bij toeval (het was eerder een blitsbezoek tussen de slaapjes van Juliette door) ontdekten we een heel fijn lunchplekje: De Zeeuwse Hemel. Denk aan een mooie stadstuin én een leuke eetkaart boordevol verse en natuurlijke lekkernijen. Vergeet ook het winkeltje niet eens te checken! Ik dronk een heerlijke home made ice-tea en smulde van lekkere garnaalkroketjes. Geluk loopt op blote voeten in het gras…

IMG_0059

 

 

Ik sloot mijn vakantieweekje in Bohemian-style af met een deugddoende yoga-les in een zeer mooie (én lekkere) setting. Thx Yoga met Evy en Avidof Seminars for having me!

IMG_7792

Summer blues, over opgroeien, loslaten en gemis…

1 september, een mix van nieuwsgierigheid naar wat komt, maar tegelijk ook afscheid nemen van een mooie en warme zomertijd met mijn kleine kapoenen. Ik schreef er een paar maanden terug al eens over. Over opgroeien, loslaten en gemis.

Uren die vliegen, de jaren die liegen

Ze zeggen: “Doe rustig aan, er is tijd genoeg”

Zien jullie niet dat ik jullie zo lief heb

Ik mis jullie nu al, terwijl jullie nog bij me zijn

Ali B – Terwijl jullie nog bij me zijn

Ik mocht voor Idee Kids in de pen kruipen naar aanleiding van de eerste schooldag. Hier kan je de open- nieuw -schooljaar-brief nog even lezen. Mijn favoriete passage?

Aan alle ouders. Dat jullie in de routine en drukte van het schooljaar het kleine kindergeluk blijven koesteren. Nog even buiten spelen, koekjes bakken of samen knutselen na school, waterpret in bad, een verhaaltje in bed … Samen spelen, samen leren, samen groeien én ontladen.

IMG_0051

Autumn vibes, sweater weather is better weather…

En met het vallen van de eerste bladeren en de vele regen van de voorbije dagen, wordt de herfst stilaan ingezet. We staken voor de eerste keer de verwarming terug aan, de dagen beginnen merkbaar te korten en ik nam er ’s morgens al eens een dikkere pull bij. Maar niet getreurd, sweater weather is better weather!  Ik ben al aan het nadenken over mijn fall bucket list. Wordt vervolgd! Met als eerste opdracht: iets verzinnen voor de massa’s rabarber in de tuin! #autumvibes

1b42a71765f3b862368e69ece56496ce

 

O ja, voor wie nog op zoek is naar leuke weekendactiviteiten voor de komende weken: er staan in het Gentse nog heel wat rommelmarkten op de agenda. Ik voeg er alvast een aantal toe. Happy hunting! Wij gingen recent op een zondagmorgen eens “op jacht” aan Dok. We vonden een aantal toffe voorleesboeken voor Noah. En genoten van een lekkere “refu -brunch” , een aanrader op Dok!

IMG_7630.JPG

tussenbanden-08

Bronvermelding Pinterest: Hello september en 20 reasons when autumn is everything

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s