Er even tussenuit!

Het voorbije lang weekend trokken Manlief en ik er even tussenuit met ons tweetjes. #justthetwoofus. Oma, opa en zuslief ontfermden zich intussen enthousiast over de kiddies (dank je wel!).

Manlief en ik hebben een traditie in stedenuitjes in Nederland. Snel en gemakkelijk bereikbaar om even “weg” te zijn.  En vaak verrassend mooi én hip, die Noorderburen! Deze keer stond Utrecht op het programma.

Room with a view, check. Lekker-lui-bad, double check.

IMG_0001

We logeerden in Parc Broekhuizen. Een relax uitwaai-adresje in het groen voor natuurliefhebbers en interieurfanaten. En ook wel voor lekkerbekken. Denk aan een gerestaureerd landgoed omgeven door water op de Utrechtse Heuvelrug. In een modern jasje. Met een goeie chef-kok.

Gin o’ clock!

IMG_5933

We genoten van de apero in de avondzon. Met een goed boek. En wat eendjes op de achtergrond. En smulden daarna van het diner.

Easy like Sunday morning.

IMG_5942

Heerlijk ontbijt op zondag. Wisten jullie al dat ik omkoopbaar ben met American pancakes? En nadien mijn geweten sus met lekkere en gezonde granola :-). Op ons zondags programma een blitzbezoek aan Utrecht-stad. We snoven de sfeer op rond de Oudegracht. Water, indrukwekkende huizen, leuke terrasjes en toffe winkeltjes.  Mijn hart maakte een klein sprongetje in Vollers 386, wat een fijne conceptstore met  hebbedingetjes. Ik liet me verleiden door een paar mooie gedichtenkaarten van Sukha. En kocht zuslief een paar schattige koffietasjes van Zusss. Toepasselijker kon niet. (En hopelijk is ook zij omkoopbaar bedacht ik me, want ons Juliette heeft het nogal bont gemaakt in haar slaapgedrag :-). Ik keek ook mijn ogen uit bij Mooi en belle. Wat een zorgvuldig gekozen accessoires en boeken.

IMG_5945

IMG_5960.jpg

Art is the journey of a free soul.

IMG_0004

Manlief is een kunstliefhebber. En leerde me Arie De Groot kennen. We brachten samen met zijn echtgenote een bezoek aan Kuub, waar op dit moment een aantal werken van Arie tentoongesteld worden. Arie zelf is vorig jaar jammer genoeg en veel te vroeg overleden. Wat een warme, getalenteerde man. We koesteren het werkje dat hij voor de geboorte van Noah gemaakt heeft nog elke dag en denken met weemoed aan hem terug.

Voor de terugreis aan te vangen, aten we nog een snelle hap met uitzicht op de indrukwekkende Domtoren van Utrecht. Voor wie een trekpleister wil bezoeken.

Pindakaas met stukken noot. Smeert ruig, smaakt rijk.

IMG_5967

Tot slot nog een pitstop voor de terugweg. We stopten bij Scheiwijk, het mooiste en coolste tankstation dat ik ooit al gezien heb! Zeg nu zelf, ooit al een tankstation gezien dat zo smaakvol is ingericht? En waar ze zo’n “harstikke leuke” lekkernijen hebben? Pindakaas met stukken noot. Smeert ruig, smaakt rijk!

IMG_0006

tussenbanden-08

Op zoek naar nog meer hotspots in Utrecht? Check hier de fijne blogpost van Remade with love

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s