Waar mensen samenwerken wordt gemenst

Waar mensen samenwerken wordt “gemenst”.

Een quote die me een paar weken terug werd toegestuurd door een begripvolle en constructieve mama naar aanleiding van een incident op kamp.

Een quote die in alle eenvoud het mooie en tegelijk het kwetsbare van menselijke relaties op de werkvloer omschrijft.

Een quote waaraan ik de voorbije weken in mijn rol als HR-coördinator nog een paar keer heb moeten terug denken.

Gemenst. Bij zonneschijn. Hoe teams met passie knappe prestaties neerzetten. Hoe nieuwe medewerkers en medewerkers in een nieuwe rol een frisse wind door een organisatie doen waaien. Hoe doorwinterde anciens rust en structuur brengen in momenten van chaos en verandering. Hoe bevlogen leiderschap talent doet groeien.

Gemenst. Bij regen. Hoe drive en enthousiasme soms omslaan in dingen niet meer in perspectief zien of te weinig rust nemen. Hoe structuur flexibiliteit soms in de weg staat en omgekeerd. Hoe veranderen soms heel veel energie vraagt. Hoe intentie en perceptie soms ver uit elkaar liggen, zeker in leiderschap. Hoe snel we in een negatieve spiraal geraken.

Waar mensen samenwerken wordt gemenst.

Een pleidooi voor mildheid op het werk, zowel voor jezelf als voor je collega’s. Een pleidooi voor positieve focus en geloof in het vermogen om obstakels te vertalen in kansen.

Let’s root for each other and watch each other grow. #unicornyourwork

Meer lezen over positieve focus in organisaties? Boeiend artikel van Bram Doolaeghe: “Positieve focus, waar mens en organisatie elkaar ontmoeten door leiderschap”.

tussenbanden-02

Bron uitgelichte foto: Pinterest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s