Over ontspullen en decoreren

De opruimmania, je kon er de afgelopen maanden niet aan ontsnappen. Overal doken opruimgoeroes, – workshops en zelfhulpboeken op. “Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd”, zin of onzin, wat denken jullie?

Ik besloot het alleszins proefondervindelijk uit te proberen en nam de afgelopen weken ons huis onder handen. Eerlijk? Ik werd er tot nu toe wel blij van en beloonde mezelf na een zware opruimbeurt met een nieuw leuk hebbedingetje (extra decoreren hé ;-)) of een aperitiefje in de zon!

Een paar tips voor wie de komende weken ook eens wil uitproberen wat een opgeruimd zomerhuis met je doet:

  • Ik bekeek uit nieuwsgierigheid de Netflix-reeks Tidying up with Marie Kondo. Best wel eens leuk op een regenachtige zomerdag. Ik pikte er vooral de vouw- en dozentrucjes uit op (watch & learn!) en wil het starten-met-een-lege-dressing één van de komende weken uittesten.
  • Op zoek naar duurzame initiatieven voor verkoop van tweedehandskledij kwam ik terecht bij o.a. Swiching en Closet Stories.
  • Ik schreef me in voor een workshop bij Nele Colle, een opruimcoach/ professional organizer en auteur van het boek JOMO!, the joy of missing out, benieuwd! Voor geïnteresseerden, er zijn verschillende workshop in het najaar beschikbaar.
  • Leuk om samen met de kinderen te doen: een ouder-kind-workshop keramiek bij Happynings, je gaat met een paar mooie handmade decoratieve potjes én een leeg hoofd naar huis…

#unicornyourhome

tussenbanden-04

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s