Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd!

Nu de lente eindelijk in het land is, kriebelt het al een paar weken om een frisse wind door ons huis te laten waaien. Manlief houdt zijn hart al vast. Mijn opruiminitiatieven durven nogal drastisch en onverbiddelijk te zijn. Lees o.a. verplicht bezoek aan het containerpark of tweedehandswinkel met een volgestampte auto als ik het in mijn hoofd gehaald heb. Om nadien plaats te maken voor een nieuwe lading van leuke feel-good-items (in Manlief’s termen ook wel “troep” genoemd :-). De nieuwe wooncollecties met lentezoete kleurtjes en leuke hebbedingetjes doen mij alvast dromen over een lange en warme zomer. Frisgewassen nieuw beddengoed, mooi gedekte buitentafels, kleurrijke picknickdekentjes, lentegroen en kleurrijke bloemen in huis, … Happy thoughts! Ik werd de voorbije dagen extra getriggerd door de #happyhomechallenge van Libelle. Inspiratie opdoen voor je eigen huis? Misschien zit er tussen mijn opruimlijstje wel iets dat je aanspreekt (en je misschien ook afhelpt van een dagelijkse ergernis?).

Welkom thuis

Sinds de komst van Noah en Juliette krijgt onze hal het af en toe hard te verduren. En lijkt deze soms wel een wagenpark of een verzamelplaats van verloren voorwerpen. Sinds kort hebben we twee mooie draadmanden (één voor elk, zwart voor Noah en wit voor Juliette) om rondslingerende jassen, mutsen, dekentjes, … in te verzamelen. Alvast heel wat rustiger en aangenamer om zo thuis te komen! Je vindt dergelijke draadmanden in heel wat formaten en prijsklassen. Ik koos voor een budgetvriendelijk exemplaar van Action.

IMG_0006

Little quote jar

Manlief en ik moeten soms heel hard lachen om de uitspraken van Noah. Een leuke manier om deze vast te leggen en te koesteren (die ik ontdekte via de webshop van June and Julian) is de little quote jar. Een mooi vormgegeven en praktisch verzamel jar. “Ik ben geen pateetje, want anders moet ik op een boterham”, dixit Noah :-).

IMG_0007

Lijstjes lover

Ik ben een echte lijstjes lover en planner. En werd dan ook helemaal enthousiast als ik deze leuke weekstickers van Flying Tiger zag. Ik maak er nu elke zondagavond onze weekplanning op. En hou doorheen de week ons lijstje voor snelle boodschappen bij. Noah of Manlief zorgen af en toe voor een leuk tekeningetje er bij. Alternatief voor deze krijtstickers is zelf één of meerdere borden in krijtverf maken. Leuk, snel gemaakt en budgetvriendelijk! Wij hebben er eentje in de hal waar zowel mooie quotes als leuke tekeningen een plekje krijgen.

IMG_0014

Een beetje vals spelen mag

Ik hou van bloemen en planten in huis. Maar heb in de drukte van elke dag niet altijd tijd om verse bloemen aan te schaffen. Ik stond vroeger nogal weigerachtig tegenover “valse planten”. Maar werd instant verliefd op deze schattige collectie valse mini cactussen. Zeg nu zelf!

IMG_0010

Mooi gelabeld

Het labelen van kinderkledij- en spullen is vaak een tijdrovend werkje. En ik ben niet zo’n fan van basic labels in kledij. Onlangs ontdekte ik een leuk alternatief, Stampilon, waarbij je je eigen handgeschreven stempel kan laten maken (werk van een creatieve mede-mama uit de crèche van Juliette). Ik liet er eentje maken voor Juliette en was blij met het resultaat. De stempel kan gebruikt worden op kledij, maar is vooral ook leuk en gemakkelijk voor papier crafting. Misschien laat ik er binnenkort ook wel eentje maken in de vorm van een unicorn!

IMG_0013

Kids art wall

Sinds Noah naar school gaat, komen er regelmatig knutselwerkjes en tekeningen mee naar huis. Soms echt te mooi en/of met te veel emotionele waarde om zomaar in een kast of doos te bewaren. Ik maakte daarom een “kids art wall” in Noah zijn kamer. Intussen is deze al goed “bevolkt” en moeten we misschien een wisselende collectie invoeren!

IMG_0008

My little happy place

Een eigen plekje in huis om tot rust te komen, een beetje te lezen of een uurtje te craften, heerlijk! Woongeluk…

IMG_0011

Mess is in the eye of the beholder: het is zo rommelig als je zelf vindt dat het is… 

Uit flow weekly “Opruimen geeft rust (en niet opruimen soms ook)”

tussenbanden-04

Een gedachte over “Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd!

  1. De wandstickers om met krijt op te schrijven zijn echt ontzettend leuk! Ik heb dit nog nergens eerder gezien. Leuk! Bedankt voor de tip

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s