Over het brave vrouwtje en de stoere krijgster

Bij een nieuw jaar horen traditiegewijs een aantal nieuwjaarsvoornemens. Een lijstjes-lover als ik kon dan ook niet onder doen! Bij tijd en stond aan de nodige zelfreflectie doen, is er een van. Ik zette 2017 daarom in met een eigen loopbaan begeleidingstraject.

Na een loopbaan van intussen bijna tien jaar (wat vliegt de tijd!) en nu de laatste weken van mijn zwangerschapsverlof zijn ingezet, leek het me een goed moment om eens met een externe coach te reflecteren. Je eigen coach spelen, leek me daarnaast ook een beetje vreemd😉.

Op een druilige maandagavond trok ik met een aantal professionele thema’s waarover ik eens wou “pingpongen” naar Mattias van My Future Works. Ik was toch wel benieuwd om eens aan de andere kant (of beter gezegd, in de andere sofa😉) te zitten! Ik keerde na een eerste sessie van een tweetal uur huiswaarts met toch een aantal verrassende inzichten. Ik kreeg ook heel wat huiswerk voor de volgende sessie. Ik kijk er al naar uit! Was de hemel bij het buitengaan toevallig al wat meer uitgeklaard?

Do what you love

Er is de laatste tijd vanuit de overheid al heel wat gesensibiliseerd rond loopbaanbegeleiding. Toch merk ik zelf in mijn eigen vrienden- en kennissenkring dat er nog steeds een beetje een drempel is om deze stap te zetten. Bovendien wordt loopbaanbegeleiding nog te vaak puur gelinkt met werkgerelateerde problemen of een zoektocht naar een nieuwe job. Niets is echter minder waar! Ik zou iedereen aanraden om af en toe eens stil te staan bij zijn/haar professioneel traject. Vb wanneer voel je je als een vis in het water en vliegen de uren voorbij? Welke talenten zou je nog meer willen ontplooien? Welke “reddingsboeien” kan je inzetten als het eens minder gaat? Ik zie loopbaanbegeleiding als een cadeautje voor jezelf om aan zelfzorg en me-time te doen. Net zoals je jezelf ook eens mag verwennen op bijvoorbeeld een dagje wellness om in alle rust te ontspannen en de batterijen wat extra op te laden. Bovendien kan dit door de loopbaancheques van de overheid aan een heel scherp tarief.

Uit onderzoek blijkt trouwens ook dat de meerderheid van mensen die loopbaanbegeleiding volgen, concluderen dat ze best wel goed zitten in hun eigen job. Ze werken tijdens de sessies vooral rond een aantal kleine ingrepen in hun huidige job die net voor dat tikkeltje meer energie, voldoening en zelfontplooiing kunnen zorgen! Klinkt dat niet als muziek in de oren?

do-what-you-love

My Future Works

Er zijn verschillende bureaus en partners die je hierbij kunnen ondersteunen. Belangrijk is een manier van aanpak te kiezen die je ligt zodat je met zo veel mogelijk nieuwe inzichten aan de slag kan. Ik koos voor My Future Works. Ik leerde deze partner kennen via samenwerking vanuit Idee Kids en ben vooral enthousiast over de no-nonsens, positieve en creatieve aanpak. Want zeg nu zelf, “hoe kan je het brave vrouwtje en de stoere krijgster die allebei in jou (én je kapsel) zitten in evenwicht brengen?” is nu niet onmiddellijk een opdracht die je vanuit een standaard begeleiding meekrijgt😉. Ik ben ook heel enthousiast over het werkboekje dat gebruikt wordt tijdens de sessies en voor de huiswerkopdrachten. Inhoudelijk goede oefeningen in een mooi en leuk jasje!

Tot slot deel ik graag met jullie een handig trucje dat ik uit de sessie oppikte. Stel jezelf af en toe de vraag “moet ik dit nu doen?”.  Afhankelijk van op welk woord je de klemtoon legt, neem je jezelf kritisch onder de loep. (Moet? Ik? Dit? Nu? Doen?).

Meer weten en/ of ook starten met een loopbaan begeleidingstraject? LoopbaanbegeleidingMy Future Works

tussenbanden-02

Bron foto’s: i.imgur en Hello Monday 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s