Being the florist today

Ik hou van bloemen in huis! Ze geven een instant happy gevoel en extra kleur. Zeker bij thuiskomen na een lange werkdag of op een druilerige dag. Een paar jaar geleden volgde ik al eens een bloemschikcursus. Dit leverde me toen (naast een hele boel leuke bloemstukken) toch ook een paar rare blikken op bij vrienden die dit toch meer iets voor gepensioneerden of huisvrouwen vonden :-). Maar ik heb het zelf steeds als heel rustgevend ervaren om na een drukke dag geconcentreerd met mijn handen iets te maken. En een leeg hoofd gegarandeerd!

bloomon

Vrolijk boeket

Sinds kort krijg ik maandelijks (met dank aan Manlief voor dit kleurrijke cadeautje) een boeket van Bloomon thuis geleverd.  Ik hou van de originaliteit in hun bloemen! Geen standaard saai boeket, maar een weelderig en tikkeltje wild boeket dat vaak een verrassend element bevat (vb eucalyptus, spar, …). Ik schikte mijn boeket bij levering vooral volgens mijn buikgevoel, maar stond daar verder niet zo bij stil. Toen ik hoorde dat er workshops gegeven werden door de Bloomon-styliste leek het me dan ook een goed moment om mijn oude liefde voor bloemschikken eens van onder het stof te halen. 

Samen met mijn zus schreef ik me voor een workshop in bij Clouds in my coffee, een gezellig eet en koffie-adresje in de buurt (van de Dampoort). We werden ontvangen met een lekkere brownie (ik negeerde mijn na- de- feestdagen- gezonde- focus even:-) en gingen na een korte toelichting aan de slag. 

homepage_clouds9000_cafe

#Plukjegeluk

Het professioneel schikken zag er gemakkelijker uit dan het was. Maar mits wat uitproberen en tips, kwamen we toch elk tot een mooi resultaat (trouwens best wel opmerkelijk om te zien hoeveel verschillende creaties je met dezelfde bloemen kan maken!).

Wat ik er vooral uit oppikte: 

      ♥ Vergeet je vaas voor elk vers boeket niet grondig schoon te maken (vb. met bleekwater) en snij verse bloemen na een verplaatsing naar huis steeds schuin af; beiden hebben een positief effect op de houdbaarheid van je bloemen.

     ♥ Probeer je bloemen steeds kruiselings  te schikken zodat je een mooi vastzittend geheel krijgt. Begin voor een goede basisstructuur met de meest rechte stelen, werk daarna van buiten naar binnen, gebruik hierbij eerst de korte bloemstelen en daarna pas de langere. 

     ♥ Blijf je vaas bij het schikken voortdurend draaien zodat je de bloemen steeds vanuit een andere positie schikt en er geen “gaten” in je boeket ontstaan. 

image-1

Tot slot nog een paar kleine bedenkingen (misschien wel handige tips voor Bloomon in functie van toekomstige workshops?)  De mooie locatie was heel gezellig maar wel eerder krap om met de groep echt comfortabel te kunnen schikken. Het gemaakte boeket was fleurig, maar wel exact hetzelfde boeket dat ik net ontvangen had via mijn abonnement (ik deed er mijn mama daarom een plezier mee :-)). Er werd tijdens de workshop ook wel een beetje “geronseld” om nieuwe abonnementen bij de deelnemers af te sluiten. Maar zeg nu zelf, wie kan er nee zeggen tegen zo’n blij makend boeket?! 

Mijn zus en ik gingen met een vrolijk boeket en een paar goede tips naar huis. Laat de lente nu maar komen, voorjaarskriebels in zicht!

Ook enthousiast om je geluk te “plukken”? Meer info op Bloomon. Op zoek naar een hippe ontbijt- en koffiebar in de buurt van de Dampoort? Check Clouds in my coffee.

 tussenbanden-04

Bron foto’s: Bloomon en Clouds in my coffee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s